2010. január 11., hétfő

Hamisító kerestetik

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) sajnálattal közli minden érintettel, hogy 2006 előtti gépjármű forgalmi engedélyek könnyen hamisíthatók, no meg trehányul feltöltött az elektronikás adatbázisa, ezért legyünk szívesek akkor is eredetiségvizsgát végeztetni a műszaki vizsga alkalmával, ha az autót az első tulajdonosa használja, csak pechére 2006 előtt gurult ki vele a szalonból.

Igaz ugyan, hogy a vizsgálatot a Gazdasági Verseny Hivatal tanulmánya szerint „népgazdasági” szinten ártalmas elvégezni. Kimutatták, hogy 4-5 millió! Forint/ lopott kocsi a szaldó: azaz az eredetvizsgálat díja osztva a lopott kocsik számának csökkenésével ezt az értéket adja, amiből egy jobb újat vehetne az érintett. Az állami kartell-szervezésről ne is beszéljünk.

Nem akarok ötletgazdai babérokra törni, de ezek alapján a nemzeti bankok akárhányszor rájönnek, hogy a pénz hamisítható, vonják be mindenkitől, és 20-50.000 pénzért adjanak nekik újat. (Tudom nem mondok újat, időnként meg is teszik, a haszon a gyűjtőknél kinnmaradt és a feledékeny dugdosóknál elfelejtődött bankókból, érmékből származik csak). Az ötletsor végére ugorva: nagyon várom azt, aki/amely hamisítani tudna egy ideális Hivatalt. Olyat, amelyik a saját hiányosságait és hibáit nem az én pénzem herdálásával maszatolja el, amelyik a tévedését belátva haladéktalanul kiköszörüli a csorbát, s nem az én testrészeimmel ütlegeli a csípős gazt.
Nem merem jövendölni, hogy eljő ez az idő is. Még hamis prófétának tartanának…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése