2009. október 19., hétfő

Tudd meg most!!!

Kíváncsi vagy, bűncselekmény e a TV-ben szélhámoskodni?? Tudd meg most!! Hívd a Nemzeti Nyomozó Irodát (1062 Budapest, Aradi u. 21-23., telefon: 06-80-201-303.) Ingyenesen hívható szám!
Kíváncsi vagy milyen gazdasági szolgáltatást rejt a 17634?? Tudd meg most!! Hívd nem emeltdíjas tarifával a Gazdasági Verseny Hivatalt (1054 Budapest, Alkotmány u. 5., telefon: 432-8900)!
Becsapott és lenyúlta a pénzedet a 17634?? Tudd meg most!! Kérdd ki a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (1088 Budapest, József krt. 6.) véleményét!! Hívd a szintén alapdíjas 459-4800 számot!
Vajon meddig tűri ezt a néphülyítést az ORTT?? Ne hívj senkit, úgysem mondják meg neked! A butaság vámszedői nagyon ügyesen kicsúsznak az esetleges felelősségre vonás törvényi betűi alól. De a szelleme, a törvény szelleme itt kéne legyen köztünk, és a bíróságon. A két csatorna (a Kirráály és a Rádió Tévé Lü...knek Klub), amelyen a hirdetések folyamatosan irritálják a gyanútlan nézőt „csak” közvetíti a hirdetést. A tulajdonosi szerkezet lenyomozhatatlan off-shore cégekbe torkollik, de a hirdető és a közvetítő valahol részben-egészében közös.
Persze nem ez az első akció, ami miatt logikusan gondolkodó emberek undorodva fordulnak el. Mindenki tudja, kivéve a telefonálókat(?), hogy csak lenyúlás zajlik, a hiszékenység vámszedői mégis gondtalanul robognak azon a soksávos autópályán, aminek szomszéd sávjain boldogan integetnek a parkolások zsebre-dolgozó cégei, s egyéb, hébe-hóba közbotrányokozók.
A televízióknak kötelességük lenne a lakosság szellemi színvonalának folyamatos emelése. Ez az elvárás nincs ugyan se bebetonozva, se kőbe vésve, se törvénybe foglalva, joguk viszont bálaszám van, mindenhez joguk van, ami nincs konkrétice tiltólistán.
Épp ideje, hogy ez a szellemi szemét oda kerüljön, rosszhiszemű gazdáival együtt.

1 megjegyzés: