2011. március 17., csütörtök

Akinek az Isten Hivatalt adott .

Az EU energiaügyi biztosa szerint Európának fel kell hagynia az atomenergia-termeléssel. Günther Oettinger az EP környezetvédelmi bizottsága előtt ismertette a nukleáris erőművek biztonsági felülvizsgálatával kapcsolatos terveket, és kijelentette, különadóval kellene sújtani az atomenergia-használatot. (Bruxinfo)

Nevezett úr jogi államvizsgát tett jogi és közgazdasági képzés után, majd könyvelőként és adótanácsadóként dolgozott ügyvédi irodában – jó táptalaj ez politikusoknak – sajnos az energetikához ezek alapján lövése nincs.

Nem valószínű, hogy önszorgalomból látogatta volna a TIT Szabadegyetemet, már aki emlékszik rá, mi volt az. Tartományi elnökként élharcosa volt a német Ifjúsági Unió harcos törekvésének, miszerint hétköznapi halandóknak tiltassék be a közúti motorkerékpározás.

Szakmai értelemben tehát egy fűtő is valószínűleg több energetikai ismerettel rendelkezik, politikailag viszont megtanulta, hogyan lehet a zavarba esett embereket végtelen cinikussággal kihasználni.

Itt már Napóleoni szinteken van – no nem Bonaparte tábornokra gondolok, hanem Orwell Állatfarmjának malacára/disznajára - , aki jelszavak kiadásában első osztályú volt. „Két láb rossz, négy láb jó!”

Jelszónak még jobb is, mint a biztos úr zászló felirata.

Pár nappal ezelőtti jóslata a pillanatokon belül bekövetkező katasztrófáról anti-Cassandrai volt, a piacok hallgattak rá, lezúgtak, megvalósulni viszont – hát istenem! – nem jött be. Tisztességes emberek ilyenkor lemondanak, nem újabb hülyeséggel állnak elő. Mivel Hivatala van, hallgatósága is van.

Ami viszont nincs, az a normális kiválasztási módszer felelős posztokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése