2011. november 19., szombat

Szálló por, rég elszállt értelem...

Kurzusváltás ide, kurzusváltás oda, a szmogriadó megítélésében nincs se bal, se jobb oldal a Városházán.

Ragaszkodnak egy etikátlan, kutatással alá nem támasztott érvelésből levezetett tézishez, amit megfejeltek az európai civilizáció egyik legmocskosabb (csak a stilszerűség miatt) büntető eljárásával.

Miért is etikátlan a szmogriadó okozta ördögűzés?

ad 1. Szerzett jogot sért. A piros és fekete matricás autók vásárlóival anno senki sem íratott alá nyilatkozatot, hogy szálló porban ködben Budapest belvárosában önként (dalolva nem kell, mert az ilyenkor árt a tüdőnek) kutyagolni fog autóhasználat helyett. Állami pénzből kellene a tiltott időszakra visszafizetni a kötelező és (ha van) casco díját az érintetteknek.

ad 2. Diszkriminatív. No nem a matrica színe miatt, az országban élők lakhelye miatt az. Baját vígan szennyezhetem, mert az ottani képviselő testület nem volt hajlandó agyament ötleteket támogatni?

ad 3. Sunyi. Orvul letámad mindenki azzal a feltételezéssel, hogy hallott a szmogriadóról. Mióta állampolgári (de legalább Budapest polgári!) kötelezettség indulás előtt felhívni a Városházát, hogy ráadhatom-e a gyújtást? Olyan mintha apuka felpfozná kisfiát, mert nem vitte le a szemetet. A kérdésre, hogy ezt vajon miért kapta a válasz az lenne, mert amíg aludtál én a vécén ülve elmotyogtam ezt az orrom alatt az utasítást.

ad 4. Nem ismer el semmi kifogást, nem mérlegel. Oszt siránkoznak felkent vezetőink, hogy az alattvalókból kiveszett az empátia, a segítő szándék, a megértés. Ja, ha ilyen uraik vannak?!

ad 5/ akarom mondani ad, akinek ad, elvesz akinek nincs attól. Szép, ismert gondolat, de teljesen félremagyarázott. Nosza vágjunk eret azon, akinek nem futotta Audi quattro-ra! Fizessen a csóringer, majd meggondolja máskor érdemes e olyan kocsit vennie, amire futja, vagy vállalja a vadiúj terheit!

A médiába persze csak az aggódó környezetvédők jelennek meg, mert az a trendi. Vagdalkózás a számokkal, a határértékekkel, bármivel, amivel ki lehet elégíteni feltűnési viszketegségünket.

De lehet ezt is a szálló viszketőpor okozza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése