2011. szeptember 4., vasárnap

A Merengőhöz .

Vörösmarty szavai 110%-osan illenek az irreális zöldekre. Kancsalul, festett egekbe nézve, saját ábránd-világukba beleszerelmesedve, a technológiákat, a fizikai méreteket kifelejtve (?) szajkózzák energetikához laikus híveiknek a világmegváltást.

Így lesz a bicikli dinamója az erőművek, (főleg az atomerőművek) alternatívája. Így lesz a napelem csodafegyver, melyhez a végső győzelem reménye párosul.
És így lesz a szennyvízből kinyerhető biogáz a Gazprom tönkretevője, valamint az élelmiszer termelést kiszorító és emiatt az életünket megdrágító repceolajból, bioetanolból szekereink üzemanyaga. Exxon go home!

Sokunknak van kedvenc étele, ami lehet, hogy nem is a legdrágább táplálék. Mégsem esszük azt nap mint nap, egész életünkben. Része a táplálkozásunknak, és így érezzük jól magunkat.

No nem addig a’! Hiszen itt a szél is! Momentán szélcsend van, tehát most nincs villany, ezért még fel sem tudom szegény párákat hívni, kik a metro szerelvényekbe rekedve várják a frissülő fuvallatot, hogy a szélkerék villanya kihúzza őket (a csávából).

Lehet, hogy kukorica csuhéból többet kéne vinni a vonatnak, mint amennyi ráfér, hogy eljusson A-ból B-be?

Igen, hivatkozhatunk Csenobilra, hivatkozhatunk Fukusimára. Ne nézzünk el azonban kancsalul a értelmetlen, de szándékos emberi beavatkozások mellett, ami Csernobil katasztrófáját okozta, és legfőképp n nézzünk el kancsalul Paks mellett Fukusima felé.

A magyar erőműben ugyanis betartják a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség előírásait, megépítették azokat a biztonsági berendezéseket, melyekkel még a fukusimai rengést is bírta volna, nem beszélve az azt követő cunamiról. A magyar pótgenerátorok tudniillik áradás ellen is védetten lettek telepítve, míg Japánban a profitérdekek ezt negligálták.

Figyelemhajhász zöld (vagy csak már megromlott?) politikusaiknak is érdemes lenne a paksi szakemberekkel elcsevegni erről. Hja, hogy ez nem hoz szavazatot? Nem, ez csak szavahihetőséget hoz. Sajnos sok lúd disznót győz. Még Németország is az atomerőművek bezárását, háttérbe szorítását határozta el, mellé a szenes erőművei fejlesztését (a megújulókat is persze). A globális felmelegedés elleni harc közben tehát felköpött, majd aláállt a visszahullónak.

Gyerekkoromban cserépkályhával fűtöttünk. Szüleim elbeszélése szerint, noha figyelmeztettek, csak kipróbáltam ki tudom e nyitni puszta kézzel az ajtaját. Persze hogy sírás-rívás lett a vége. A kályhát azonban nem bontottuk le. Inkább megtanultam én is helyesen kezelni.

Könyörgöm, valaki írjon már kezelési utasítást a politikásoknak is!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése