2011. július 2., szombat

Merre veszik az irányt a SZIT lovagjai? .

Nem hiszem, hogy a Csillagok háborúja film sixtológiára emlékezőknek a szit-ről a Szabályozott Ingatlanbefektetési Társaságok ugrana be, sokkal inkább az ERŐ setét oldalának csaknem korlátlan urai.

Pedig a SZIT-ek létrehozására irányuló törvényi szándék éppen ellentétes, tőzsdén mozgó cégekről szól, melyek hívatottak lesznek vagyonukat ingatlanpiaci befektetésekbe invesztálni, így előre mozdíthatják az ingatlanpiac fellendülését.

Nem csodaszer, de manapság örülhetünk, ha egy-egy problémánkat részben meg tudjuk oldani.

Új, a régi gazdaságoktól eltérő vonása ezeknek a cégeknek, hogy a keletkezett profitot a befektetőik között teljes egészében osztalék kifizetésre kell fordítani.

De! Mondják, hogy ami a „de” előtt hangzik el, lényegtelen. Szerintem nem. Lényegesek az előírt jellemzők, viszont ellentmondás látszik a beharangozott pláza-építési stop, a kihasználatlan és kiadhatatlan irodaházak tömkelege mellett a törvény megalkotására felszólító indítványban ezek befektetési példaként említése.

Ha nem ide fektet a szit, akkor hova? Bővítsük a kört! Árverezési moratórium feloldva, a kínálat a lakás és az ipari ingatlan piacon bőséges. Optimista szemlélettel, ha rövid (értsd 3-4 éves) kilábalási periódusra számítunk, jó hozamú befektetések.

A világban a szegény ember szemléletétől eltérően rengeteg pénz van. Rengeteg pénz, ami megfelelő megtérülést keres. Ha az nincs, inkább nem fektetik azt be (termelő, értékteremtő céllal). A hozamhelyzet adott. Máté szavai érvényesek (Máté Evangyélioma 13. rész 12.)

Előre SZIT lovagok! Gyí, te Fakó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése