2010. január 22., péntek

Hülyének lenni alanyi jog

Akár a bíróságtól is ki akarja csiholni két magyarhonban is működő mobilszolgáltató a fentiek megállapítását. Az egyszerűség kedvéért csak a kéknek és a pirosnak nevezett óriás szembeszáll a Nemzeti Hírközlési Hatósággal (NHH) követelvén, hogy megtarthassa jogát a fogyasztók tájékoztatásának elmulasztására.
Az üzleti képlet egyszerű: kínálj egy szolgáltatást, de ne áruld el róla, hogy ez a fogyasztónak komoly pénzébe kerül. Kasszírozz, majd ha a fogyasztó reklamál, hogy ő ezt nem tudta, küld el melegebb éghajlatra, vagy legalábbis az általános iskolába, hogy tanuljon meg olvasni üzletszabályzatot, szerződéses feltételeket. (60 oldal apróbetű). Bónuszként fenyegesd meg a szolgáltatásból való kizárással.
Mérleg: Bevételi oldalon a sok bepalizott ügyfél "fogyasztásának" díja, kiadási oldal gyakorlatilag nulla, mert nincs az a magyar bíróság, mely ilyen stiklit elitélne morális alapokon.
A Pa.. akarom mondani a kék, és a Vo.. akarom mondani a piros vezetősége tehát minden morális gátat átszökkenve támadja az NHH határozatát. Ezzel párhuzamosan nem röstelli tele pofával harsogni a médiában az ő hihetetlen magas szintű CSR tevékenységét. Csak hogy emlékeztessünk: a vállalatok társadalmi felelőssége (angol műszóval: CSR – Corporate Social Responsibility) a fenntartható gazdasági fejlődéshez való hozzájárulás iránti elkötelezettségként határozható meg. Tehát nem a morális fejlődéshez, nem az életminőség emeléséhez járul hozzá, (hacsak a kék és a piros tulajdonosi körét nem tekintjük a társadalom részhalmazának, és az ő gazdasági növekedésüket nem tartjuk eredménynek) nem a közjónak vannak elkötelezve.
A harmadik mobilos, a T-Mo.. akarom mondani a magenta vezetői gyorsabb processzorral számoltak. Elfogadták az NHH döntését, gondolom belátták, hogy jobb minden nap sok kövér veréb, mint csak ma! egy túzok.
Azért az meglep, hogy a kék meg a piros miért nem az Alkotmány Bírósággal akarja kimondatni a hülyeséghez való jogot? Egy füst alatt azt is, hogy vissza szabad élni az alulinformáltsággal, az emberek túlterheltségével, nem kellő odafigyelésével.
Végezetül közzéteszem egy levédetett ötletem, (hiszen minden szentnek maga felé hajlik a keze, a jogdíjat majd behajtom). Küldjön a kék és a piros tájékoztatást emelt fogadási díjas SMS formában előfizetőinek, hogy emberi jogaik védelmében micsoda heroikus küzdelmet folytat a bürokrácia polipjával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése