2009. március 15., vasárnap

Akinek nem inge...

Kedvenc miniszteremnek, Molnár Csabának nincs felelősség mintás inge. Tehát nem is hordja. Másokat öltöztet, igaz meg is érdemlik a ruházást, jól megruházást, esetleg monoton csíkos mintás rabruházást. A HungaroControl előbb fél nevét vesztette el, (a Controlt pénzügyei felett) a hungaróknak meg maradt a veszteség, majd kifizetjük.
Csak emlékeztetőül, a tavalyi monori vonatkatasztrófánál egy órán belül lemodott a közlekedési miniszter, két órán belül lemondását elfogadták. Felvette az inget. Nyilván nem neki kellett volna bakterkodnia, de tudta a dolgát, lemondott. (Más kérdés, hogy el kellett e fogadni.) Csabának esze ágában sincs lemondani, hiszen csak annyi köze van a dologhoz, hogy mint munkáltató azonnal kirúghatja Kiss Lászlót, aki előzőleg a gazdasági vezérigazgató-helyettes és a treasurer munkaviszonyát rendkívüli felmondással megszüntette. (Csak zárójelben: a felügyelő bizottságnak volt vajon végrehajtott ellenőrzési programja, vagy csak a tiszteletdíjuk kifizetését felügyelték?)
A Postabank esete óta megtanultuk, rosszul gazdálkodni nem bűntett, csak nemtörődömség, pechszéria. Itt is peches pénzügyi tranzakcióba futottak a meg nem nevezett tisztviselők. Valóban életszerű, hogy egy üzlet nyerő/bukó oldalán ilyen aránytalanság legyen? Vagy volt a mérleg nyerő oldali serpenyője alatt egy számunkra láthatatlan előny (sötét anyag), ami csak az érintettek számára ismert? Borítékolom, nem fogjuk megtudni. De ha igen, akkor azért kéne felpróbálni a miniszter úrnak azt az inget, ha meg nem, akkor azért, mert dilettánsokra bízott ellenőrzés nélkül ennyi pénzt.
Legfeljebb a miniszterelnök kimondja: Csabikám, ez az ing nem áll jól neked.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése