2010. március 17., szerda

A tizedesvessző és az életszínvonal .

Történt pedig, hogy a szeles idő kedvét szegvén az Átírónak, otthon maradt a ’48-as forradalom és szabadságharc ünnepén. Hogy nap ne múljék vonás nélkül, nosza átírta a gázárszámítás képletét. Lőn ezek után a gázszolgáltatók részéről nagy sírás-rívás és fogak csikorgatása, hiszen a betárazott gázból származó profit egy része elillant, stílszerűen elszivárgott.

Szűk két hete a MEH (Magyar Energia Hivatal) frissen kinevezett elnöke óvatlanul elkotyogta milyen licitre számít gázáremelés ügyben többek között előző cégétől. Ez a kis cserfesség majdnem (és még ki tudja) a fejébe került, még az irodai bútort sem lehetett ideje lecserélni. Szó mi szó, az akkor őt ért kritika nem volt alaptalan, és újabb tápot adott a szakmai előéletéből fakadó esetleges elkötelezettségről papolóknak.

De vissza a tizedesvesszőhöz! Eltekintve az elmaradt haszontól igen elegáns módszer találtatott a problémák kezelésére.

Írjuk át a számítási metódusokat! Szükség esetén adjunk hozzá egy állandót, szorozzuk be egy konstanssal, tegyük át a tizedesvesszőt. Folytassuk az iterációt mindaddig, míg a végeredmény el nem éri a kitűzött célt. (Választás előtt ne legyen már gázáremelés) Gondolom csendben interveniál az MNB is, kerül, amibe kerül, hogy erős forint adassék a 2010-es kormánynak. Így aztán könnyen elérhető az áhított életszinvonal.

Javaslom exportáljunk képlet Átírókat Görögországba, akik arrébb tolják a tizedesvesszőt, máris 2% alatti lesz a hiányuk. Nem az alapproblémákat kell kezelni, elegendő az árazó gépeken bűvészkedni.

A baj csak az, hogy nem tudjuk exportálni az Átírókat, mert pont onnan jöttek, senki nem veszi vissza a bukottat. Akkor már maradtunk volna a művészeteknél! (Hogy a démokrásziáról ne is beszéljek).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése