2009. január 14., szerda

Gázpóker

Tart a vita, miszerint szerencsejáték vagy tudás-determinált vetélkedés a póker. A szerencse pártiak a hangsúlyt a lapok véletlen járására helyezik, a tudáspártiak a pszichológiát, matematikát, statisztikát, viselkedéstant fetisizálják.
Nos ebben a mostani gázvitában is sok elemét fedezhetjük fel ennek a népszerű szórakozásnak. De mintha torz tükörben néznénk a játszmát. Európa call, az oroszok erre all in-t mondanak, (hiába no, neki jó lapot osztott a természet), az ukrán dealer pedig ekkor lép be, és kijelenti megváltozott a játék: tehát einstand! A teremfelügyelőnek senki nem mutatja meg a lapját, nem lehet igazságot tenni.
Ha a szerncse nem osztott jó lapot, jöjjön hát a matematika. Mennyi zsetonom maradt? számlálgatják a tartalékot szerte Európában. A statisztika szerint ez elég kevés kőrre elég, nyomuljunk hát agresszívan, vessük be a pszichológiát! Orosz, ukrán egykutya; megbízhatatlan! dörög prezident José Manuel Durao Barosso szájából - abszolute nem diplomatikusan. De talán ez a megfelelő viselkedés forma ebben az esetben. Elvégre nem vagyunk mi a kelet kapcája!
Nem bizony! Mi sajnos a kis vak vagyunk a nagy vakításban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése